Zending voorbereiden

Hoe kan ik een zending importeren?

Voor een commerciële import moet u een Economic Operator Registration and Identidication (EORI)-nummer hebben, dat per entiteit wordt afgegeven door HM Revenue & Customs. Als u al eerder hebt geïmporteerd en een BTW-nummer hebt, kunt u controleren of u een EORI-nummer hebt. De opbouw daarvan is als volgt: GB, BTW-nummer en achtervoegsel 000, geen spaties (voorbeeld: GB950123456000).
Uw verzender zal u een factuur hebben gegeven; in de meeste gevallen zal dit voldoende zijn om de goederen bij de import te laten afhandelen zodra het EORI-nummer bekend is. Bepaalde producten vereisen echter wel aanvullende toetsing (dierlijke en plantaardige producten met inbegrip van bedreigde soorten, bepaalde geneesmiddelen).
Er wordt een tariefcode toegewezen die hoort bij de beschrijving van de goederen en de invoerrechten en/of BTW worden bepaald.
Bij een particuliere of persoonlijke import verzorgt FedEx namens u het aangifteproces. Er wordt een tariefcode toegewezen die hoort bij de beschrijving van de goederen en de van toepassing zijnde invoerrechten en BTW worden geheven.
Er bestaan enkele uitzonderingen voor invoerrechten en belastingen:

Goederen met een waarde van minder dan €22 zijn vrijgesteld van invoerrechten en BTW (op alcoholische producten worden accijnzen geheven).
Geschenken aan personen; per persoon: geen BTW.
Vrijstelling van invoerrechten tot max. €150

Bij verhuizing of terugkeer na langdurig verblijf buiten de EU is een aanvullend formulier 'Transfer of Residence' vereist om de vrijstelling van invoerrechten/BTW te bevestigen. Ontheffing kan ook van toepassing zijn op geërfde goederen.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten