Zending voorbereiden

Waar moet ik aan denken als ik persoonlijk geschenken wil verzenden?

Vijf handige tips voor stressvrij verzenden van geschenken

Zorg ervoor dat uw pakketten duidelijke labels voor de douane hebben. Uw luchtvrachtbrief moet altijd deze drie vragen beantwoorden: wat is het, waar is het van gemaakt en waar wordt het voor gebruikt? Klanten die niet voldoende informatie over hun pakket verstrekken, kunnen voor de verrassing komen te staan dat hun pakket wordt vastgehouden door de douane. Om vervelende vertragingen te voorkomen, moet uw pakket een duidelijk label hebben.
Let er bij het verzenden van een geschenk op dat u 'personal gift/persoonlijk geschenk' op de luchtvrachtbrief schrijft. Wanneer u de douane vertelt dat uw pakket niet commercieel is door na de beschrijving duidelijk te verklaren dat het om een persoonlijk geschenk gaat, zorgt u ervoor dat de douane u geen onnodige invoerrechten en belastingen oplegt. Neem contact op met onze Klantenservice voor meer informatie.
Wanneer u iets in een webwinkel koopt, moet u erop letten of belastingen en invoerrechten van uw land in de prijs zijn inbegrepen. Veel mensen denken dat ze goedkoper uit zijn door op buitenlandse websites te kopen, totdat ze een nare ontdekking doen wanneer hun pakket aankomt met het verzoek invoerrechten en BTW aan de douane te betalen.
Let erop dat uw pakket goed is verpakt, met veel opvulmateriaal. FedEx verstrekt gratis verzenddozen, maar de klant moet zelf de artikelen zorgvuldig inpakken. Investeer in wat bubbeltjesplastic, piepschuimchips en heel veel krantenpapier om het geschenk te beschermen! Lees onze verpakkingstips.
Schat de kosten van uw pakket zo nauwkeurig mogelijk en neem een voldoende dekkende verzekering. Het merendeel van de FedEx-pakketten arriveert veilig op de plaats van bestemming, maar er kan soms iets fout gaan. Aan alle klanten wordt gevraagd de waarde van hun zending aan te geven. De waarde te laag aangeven kan gevolgen hebben voor de verzekering. Klanten moeten er ook voor zorgen dat ze voldoende verzekering hebben, met name voor zendingen van hoge waarde.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten