Zending voorbereiden

Zakendoen met Canada eenvoudiger door invoering van CETA

De Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) tussen de Europese Unie (EU) en Canada is in voorlopige werking getreden per 21 september 2017. Het gaat grote kansen bieden voor bedrijven in beide regio’s, omdat het gemakkelijker wordt goederen en diensten te importeren en exporteren.

Vereisten
Om te profiteren van een importtarief van 0% moeten de in Canada ingevoerde producten hun oorsprong in de EU hebben (net als producten die in de EU worden ingevoerd van Canadese oorsprong moeten zijn). Het is belangrijk op te merken dat certificaten van herkomst niet door de douaneautoriteiten worden afgegeven en dat het EUR1 formulier niet als bewijs van herkomst kan worden gebruikt. Het bewijs van herkomst wordt nu gebaseerd op een verklaring en niet op een formeel certificaat.

Als exporteur dient u een oorsprongsverklaring op uw handelsfactuur te vermelden - of op ieder ander handelsdocument - samen met een volledige beschrijving van uw producten. Deze producten profiteren vervolgens van CETA op basis van de oorsprongsverklaring.
Houd er rekening mee dat u bij zendingen met een waarde hoger dan € 6.000 uw geregistreerd exporteurnummer (ook wel het REX-nummer) bij uw oorsprongsverklaring dient te vermelden. Als u geen REX-nummer heeft, moet u zich eerst bij het REX-systeem registreren.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Europese Commissie.  

*voor sommige agrarische producten blijven beperkingen gelden, de accijnzen op sommige andere producten worden in de komende jaren door een tarief uitfasering beëindigd*

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten