Zending voorbereiden

Kan ik een bewijs van aflevering ontvangen?

Een bewijs van aflevering dat een gescande handtekening bevat (indien de handtekening beschikbaar is) kan gemakkelijk worden opgehaald van fedex.com. Alles wat u daarvoor moet doen, is uw luchtvrachtbriefnummer invoeren. Opgelet: een afbeelding van de handtekening en aanvullende gegevens over de ontvanger zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar voor weergave. Dit wordt, waar van toepassing, aangegeven op het bewijs van aflevering met handtekening.

Beschikbaarheid van gegevens van bewijs van aflevering met handtekening:
Bewijs van aflevering met handtekening is voor FedEx Express beschikbaar tot max. 18 maanden. Dit omvat de afbeelding van de handtekening en de bijbehorende verzendinformatie.

Verzoeken om meervoudige bewijzen van aflevering met handtekening:
u kunt per keer max. 30 bewijzen van aflevering met handtekening aanvragen. Merk op: bij meervoudige bewijzen van aflevering met handtekening is de faxoptie niet beschikbaar.

Samenvatting bewijs van aflevering met handtekening:
U kunt een bewijs van aflevering met handtekening plus overzichtsinformatie ontvangen zonder het 9-cijferige FedEx-accountnummer van de verzender of betaler te verstrekken. In dit bewijs worden beperkte verzendgegevens vermeld, zoals de plaats, de staat/provincie en het land van zowel verzender als ontvanger.

Gedetailleerd bewijs van aflevering met handtekening
U kunt een bewijs van aflevering met handtekening met gedetailleerde informatie ontvangen door een 9-cijferig FedEx-accountnummer te verstrekken. Als dit accountnummer overeenkomt met dat van de verzender of de betaler van de zending, krijgt u toegang tot een gedetailleerd bewijs van aflevering met handtekening, waaronder de volledige naam van de contactpersoon, de naam van het bedrijf, het adres, de plaats, de staat/provincie, de postcode en het land, voor zowel de verzender als de ontvanger (indien beschikbaar).

Geen handtekening gevonden
Zelfs als er geen handtekening is gevonden, kunt u de beschikbare informatie van het bewijs van aflevering nog steeds bekijken of afdrukken, e-mailen en faxen. U kunt ook later nog eens controleren of er een handtekening beschikbaar is gekomen. Als er na zeven werkdagen nog steeds geen handtekening beschikbaar is, verzoeken we u contact met ons op te nemen. Het is mogelijk dat de handtekening niet beschikbaar is omdat de afzender of ontvanger een overeenkomst heeft ondertekend met betrekking tot vrijgave van de handtekening.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten