Zending voorbereiden

Wat betekent vrij verkeer van goederen?

  • Goederen die vanuit een niet-EU-land het douaneterritorium van de EU binnenkomen worden 'niet-communautaire goederen' genoemd (T-status).
  • Voordat deze goederen in de EU verkocht mogen worden, moeten ze eerst worden vrijgegeven voor het vrije verkeer van goederen. Dit betekent dat aangifte bij de douane moet worden gedaan voor de goederen en dat de invoerrechten en/of de BTW moet worden betaald.
  • Nadat aan deze voorwaarden is voldaan, worden de niet-communautaire goederen (T-status) communautaire goederen (C-status). Ze verkrijgen dezelfde status als goederen die in de EU werden geproduceerd, geoogst of gedolven en kunnen zonder douaneformaliteiten en betaling van invoerrechten door de hele EU worden vervoerd.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten