Verzenden en ontvangen

Kan ik het afleveradres van mijn pakket wijzigen?

FedEx kan alleen aan uw verzoek tot wijziging voldoen indien aan onderstaande voorwaarden is voldaan:

- De verzender heeft geen beperking ingesteld op het wijzigen van het adres
- Het nieuwe adres is niet in een ander land
- De zending is nog niet afgeleverd

Op het rerouten van pakketten kunnen aanvullende beperkingen en kosten van toepassing zijn. Merk op dat het rerouten geen gegarandeerde service is omdat we de originele luchtvrachtbrief die is gekoppeld aan de zending fysiek niet kunnen wijzigen. Daarom is de geld-terug-garantie van FedEx niet van toepassing op zendingen waarvoor het afleveradres is gewijzigd. Je kan de klant ook adviseren om de zending vast te houden op een FedEx-locatie om deze op te halen in plaats van af te leveren. De persoon die bevoegd is het pakket op te halen moet een identiteitsbewijs met foto laten zien en in bezit zijn van het FedEx traceringnummer van de desbetreffende zending. Onze geld-terug-garantie is niet van toepassing op zendingen waarvan het adres gewijzigd is. FedEx behoudt zich het recht voor om de vervoerswijze te kiezen waarmee uw zending zo snel mogelijk op het nieuwe adres kan worden afgeleverd. We zullen proberen zo goed mogelijk te voldoen aan het nieuwe afleververzoek, maar de afhandelingsprocedures kunnen tot vertraging leiden.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten