Verzenden en ontvangen

Waarom vraagt FedEx om formulier 5106 voor importen naar de VS?

FedEx vraagt soms om een ingevuld formulier 5106 voor de US Customs and Border Protection (CBP) wanneer de importeur of uiteindelijke consignee onbekend lijkt te zijn. Formulier 5106 (Importer ID Input Record) wordt gevraagd wanneer voor de importinklaring een formele aangifte vereist is. Nadat het is ingediend, wordt een relatie tussen de importeur en de douane tot stand gebracht. De importeur wordt verzocht zijn of haar Employer Identification Number (EIN) of, indien dat niet beschikbaar is, zijn of haar Social Security Number (SSN) te verstrekken. In gevallen waarin de importeur noch een EIN noch een SSN heeft, kan de US CBP een Customs Number toekennen.

Een formele aangifte is vereist wanneer goederen:
• een waarde hebben van USD 2500 of meer, of
• onderworpen zijn aan controles of licenties van een Partner Government Agency (andere overheidsinstantie), ongeacht de waarde.

 

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten