Verzenden en ontvangen

Worden er invoerrechten en belastingen geheven?

Invoerrechten zijn gebaseerd op de beschrijving van de goederen en de bijbehorende geharmoniseerde code (nationale varianten bestaan). Andere factoren zoals land van herkomst en reden voor import kunnen bijdragen aan vrijstelling van of korting op invoerrechten.
Bij de berekening van de invoerrechten wordt gekeken naar:

• de waarde van de goederen
• de verzekeringskosten
• een proportioneel bedrag aan vervoerskosten of van de waarde van de goederen en evt. assistentie.

In beide gevallen wordt dit de douanewaarde ('Value for Customs') genoemd. Andere factoren zoals kosten voor machinale bewerking, royalty's, enz. kunnen ook van invloed zijn.
Afhankelijk van de bestemming kunnen aanvullende invoerrechten of heffingen van toepassing zijn om sociale, onderwijs- of infrastructuurprogramma's te ondersteunen. BTW (VAT), Goods and Services Tax (GST) en verbruiksbelasting (Consumption Tax) kunnen worden geheven tegen het nationale tarief, het provinciale tarief of, in het geval van Canada, beide. BTW/GST wordt berekend op basis van de douanewaarde plus de invoerrechten en kan enkele waardeaanpassingen omvatten.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten