Er ging iets mis

Kan ik het afleveradres van mijn pakket wijzigen?

FedEx kan alleen aan uw verzoek tot wijziging voldoen indien aan onderstaande voorwaarden is voldaan:

• de verzender heeft geen verbod ingesteld op het wijzigen van het adres
• het nieuwe adres is niet in een ander land
• de zending is nog niet afgeleverd

Op het omleiden van pakketten kunnen aanvullende beperkingen en kosten van toepassing zijn. Merk op dat een omleiding geen gegarandeerde service is omdat we de originele luchtvrachtbrief die is gekoppeld aan de zending fysiek niet kunnen wijzigen. Daarom is de geld-terug-garantie van FedEx niet van toepassing op zendingen waarvoor het afleveradres is gewijzigd. U kunt ook verzoeken de zending vast te houden op een FedEx-locatie om deze af te halen in plaats van af te leveren.. De persoon die bevoegd is het pakket af te halen moet een identiteitsbewijs met foto laten zien. Onze geld-terug-garantie is niet van toepassing op omgeleide zendingen. FedEx behoudt zich het recht voor om de vervoerswijze te kiezen waarmee uw zending zo snel mogelijk op het nieuwe adres kan worden afgeleverd. We zullen proberen zo goed mogelijk te voldoen aan het nieuwe afleververzoek, maar de afhandelingsprocedures kunnen tot vertragingen leiden.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten