Accounts en Betalingen

Vallen al mijn FedEx-klantnummers onder FedEx Billing Online?

Nee, uw FedEx-klantnummers vallen niet allemaal automatisch onder FedEx Billing Online.

Wanneer u een klantnummer heeft geregistreerd op FedEx Billing Online, kunt u meerdere FedEx-klantnummers toevoegen. Klik bovenaan de pagina op Mijn opties. Klik op Instellingen klantnummer beheren. Ga naar klantnummers toevoegen/verwijderen en klik op Voeg een hoofdklantnummer toe. Het land van facturatie van de toegevoegde klantnummers moet hetzelfde zijn als het land van het klantnummer waarmee u zich geregistreerd heeft. Voor facturen van klantnummers in andere landen moet per land een aparte registratie uitgevoerd worden. Zie de veelgestelde vraag; Hoe registreer ik me voor FedEx Billing Online.
Indien u de tenaamstelling en de adressering van het hoofdklantnummer wilt vermelden op de facturen van andere klantnummers, dan kunt u deze klantnummers toevoegen als subklantnummers. Klik op Klantnummers toevoegen/verwijderen onder de tab Mijn opties. Voer het Klantnummer van het subklantnummer in en vul de correcte bedrijfsnaam van het subklantnummer in. Klik op Voeg een Child-klantnummer toe. Het land van facturatie van het subklantnummer moet hetzelfde zijn als het land van facturatie.
Als u elk hoofdklantnummer wilt beheren met een aparte gebruikers-ID, moet u het oorspronkelijke registratieproces afronden voor elk hoofdklantnummer en voor elk hoofdklantnummer een gebruikerscode en wachtwoord aanmaken.

Was dit nuttig?

Ja Nee

The information was:

Deze Q & A wordt alleen ter informatie verstrekt en de antwoorden hebben geen contractuele waarde. Voor meer informatie kunt u de FedEx vervoersvoorwaarden voor EMEA raadplegen op fedex.com.

Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Bel ons

Klantenservice: 02 752 75 75

Openingstijden:
Ons team is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00. Bel van buiten België telefoonnummer +32 2 752 75 75.

Chat met ons

De FedEx Virtual Assistent staat voor u klaar

Nu chatten